Turizmciler mayıstaki düşüklüğü haziranda telafi edecek

Antalya bölgesinde otellerin mayıs ayı doluluk oranı yüzde 80 seviyesine ulaştı. Turizmciler, yaz sezonu doluluk oranının haziranın ilk haftasından itibaren yüzde 95 seviyesine çıkmasını bekliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Side-Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği (Side-TUDER) Başkanı Cengiz Haydar Barut, Cihan Haber Ajansı (Cihan)'na yaptığı açıklamada geçen yıla göre mayıs ayında yaz dönemi turizm sezonunun geç başladığını söyledi.

Barut, haziran ayı Orta Avrupa rezervasyonlarının çok iyi durumda olduğunu ifade etti. Side-Manavgat destinasyonuna geçen yıl 4 milyon turistin geldiğini hatırlatan Barut, bölgede 170 bin yatak kapasitesinin bulunduğunu ve Antalya'ya gelen 11 milyon turistin yüzde 35'nin Manavgat'ta ağırlandığını kaydetti. Bölgeye gelen turist yoğunluğunu başta Almanlar olmak üzere Orta Avrupa ülke vatandaşlarının oluşturduğunun altını çizen Barut, bunu Rus ve İskandinav ülke vatandaşlarının takip ettiğini söyledi.

Cengiz Haydar Barut, "Bu sene yaz sezonu geçen yıla göre geç başladı. Bilindiği üzere geçen yıl Orta Doğu ve bazı Afrika ülkelerinde Arap baharına bağlı siyasi olaylar nedeni ile Avrupalı turistler tatil tercihlerini Mısır ve Tunus yerine Türkiye'den yana kullanmıştı. Bu sene geçen yıla göre mayıs ayında bir miktar düşüş var. Bu düşüşü Haziran ayı doluluk oranı ile kapatacağız. Bölgemize gelen turist sayısında geçen yıla göre artış bekliyoruz. Orta Avrupa rezervasyonları çok iyi durumda. Mayıs ayı sonunda bölgemizdeki otellerin doluluk oranı yüzde 80 seviyesinde. Bunun haziran ayı sonunda yüzde 100 seviyesine çıkmasını bekliyoruz." dedi.

Barut, geçen yıl bölgeye gelen turistlerin yüzde 56'sini Alman, yüzde 22'nü Rus, yüzde 9'nunu İngiliz, yüzde 6'nı Hollanda, yüzde 5'ni İskandinav ülkeleri ve yüzde 2'ni diğer milletlerin oluşturduğunu belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre Antalya bölgesinde 500 bin yatak turizme hizmet verdiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber